Njemačka tvrtka 4U@work, koja je prije nepunih tri mjeseca počela s radom na našem području, zabilježila je ogroman interes javnosti i povjerenje osoba u potrazi posla izvan granica Bosne i Hercegovine.

Za natječaje, koji su bili otvoreni na jesen, zaprimljeni su brojni upiti i aplikacije, te je već u prosincu protekle godine više od 100 obitelji odlučilo svoju bolju budućnost odlučilo potražiti u Njemačkoj.

Najveći interes se pokazao na području medicine, iako se ne smije zanemariti kvalificirano osoblje kuhara i mesara.

- Do ožujka smo ispunili našu kvotu za medicinske tehničare ,liječnike i ostala zanimanja vezana za medicinu, no i dalje primamo prijave kako bi sam proces bio skraćen otvaranjem novog natječaja kojeg očekujemo početkom trećeg mjeseca - ističe direktor tvrtke Mile Vrljić, piše Pogled.ba.

Pozvao je sve zainteresirane da im se obrate te da šalju potpune prijave kako bi se skratila sama procedura.

Poznavanje jezika, putovnica i dokaz o završenoj stručnoj spremi su osnovni uvjeti, a sa svim dodatnim kvalifikacijama dobivaju se dodatni bodovi koji su presudni u krajnjem odabiru kandidata.

- Svjesni da sam prelazak u drugu državu maksimalno stojimo na usluzi našim klijentima, kako u pronalasku odgovarajućeg posla, tako i smještaja . Sve osobe koje u Njemačku dolaze preko našeg ureda imaju osiguran smještaj tri mjeseca nakon čega smo uključeni u zajedničku potragu osobnog stana – kaže Vrljić, naglasivši kako ne uzimaju nikakvu proviziju od radnika za odrađene usluge, već  kako se ta stavka rješava ugovorom između poslodavca i tvrtke 4U@work.

Vrljić je naglasio i kako su poslodavci u njihovoj bazi podataka provjereni klijenti iza kojih samo stoje pozitivne reference.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok