Relativno nezapaženo je prošao istup izaslanika i predsjednika HSS-a u Domu naroda BiH koji na raspravi o izvješću o radu VSTV-u nazvao ovu instituciju – udruženim zločinačkim poduhvatom!

Ni nakon burnih reakcija iz kluba Bošnjaka, Karamatić nije povukao izjavuNa sjednici Doma naroda PS BiH hrvatski izaslanik Mario Karamatić optužio je pravosuđe BiH za korumpiranost, tvrdeći da najveća bruka BiH nisu političari nego VSTS zajedno sa Sudom i Tužiteljstvom BiH, prenosi Avaz.

Govoreći o sudskim procesima za ratne zločine, Karamatić je podsjetio da je sudska praksa primjenjivanje zakona koji je važio u vrijeme počinjenja zločina ili je blaži za počinitelja, što je u slučaju BiH, zakon bivše Jugoslavije.

– Postoje stotine bivših pripadnika Vojske Republike Srpske i HVO-a koji su suđeni po novom, rigoroznijem zakonu i nijedan pripadnik tzv Armije RBiH koji je suđen po tom i takvom zakonom – rekao je Karamatić.

On je iznio i kvalifikaciju da su Tužiteljstvo, Sud i VSTV BiH “udružena zločinačka organizacija”.

Halid Genjac (SDA), rekao je da su formulacije i konstatacije izrečene od pojedinih izaslanika koji dolaze iz Kluba hrvatskog naroda, tendenciozne, štetne, neosnovane, a pri tome su podudarne s aktivnostima hrvatskih parlamentaraca u EU.

Karamatić je dodao i to da nisu svi pravnici obuhvaćeni u ovoj konstataciji, no, iako pozvan da to učini – izjavu nije povukao.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok