Tema mog razgovora s gospodinom Zvizdićem nije bio treći entitet. Istaknuo sam kako se Hrvatska zalaže za federalizaciju BiH koja je temelj jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda u BiH, rekao je za Dnevnik.ba predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov.

„Tema mog razgovora s gospodinom Zvizdićem nije bio treći entitet. Istaknuo sam kako se Hrvatska zalaže za federalizaciju BiH koja je temelj jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda u BiH“, rekao je za Dnevnik.ba  predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov.

Podsjetimo, Ured za odnose s javnosti predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića (SDA) izmislio je izjavu predsjednika Sabora RH Bože Petrova u kojoj on govori kako je tobože "protiv stvaranja novih entiteta". Potvrđeno je to iz Ureda za odnose s javnosti Mosta Nezavisnih lista, stranke kojoj je Petrov predsjednik.

Petrov tvrdi kako je tijekom razgovora sa Zvizdićem isticao važnost promjene izbornog zakona u skladu s odlukama  Ustavnog suda BiH.

„Naglasio sam važnost promjene izbornog zakona u skladu s odlukama  Ustavnog suda BiH koje Hrvatima konačno trebaju omogućiti da se glasačko pravo vrati u ustavne okvire i da biraju svoje legitimne predstavnike na svim razinama vlasti“, ističe  Petrov.

Naveo je i kako je Hrvatska kao supotpisnica Daytona dužna skrbiti o Hrvatima u BiH te da ima jasan stav koja se tiču pitanja ravnopravnosti bh. Hrvata.

„Imamo jasan stav oko pitanja koja se tiču ravnopravnosti Hrvata u BiH, a osobito daytonskih kategorija jer smo kao supotpisnica Daytona dužni skrbiti o Hrvatima u BiH, pa se tako i zalagati za njihovu institucionalnu ravnopravnosti“, zaključio je Petrov.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok