Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH najavio je početak aktivnosti u cilju otpočinjanja općeg štrajka liječnika medicine i stomatologije na području FBiH a građane mole za razumijevanje i strpljenje ako do štrajka dođe.

Savez je priopćio da je odluka o tome donesena na žurnoj sjednici Upravnog odbora Saveza sindikata obzirom na stalno odgađanje početka pregovora sa Savezom strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Članice Saveza ističu da su nekoliko mjeseci strpljivo čekale da se ispune brojne administrativne procedure koje je nametnulo Federalno ministarstvo zdravstva, što je podrazumijevalo konkretne odluke Vlade FBiH, nadležnih ministarstava, te odluke županijskih vlada i nadležnih županijskih ministarstava.

“Vlada FBiH je dala ovlast te zadužila Federalno ministarstvo zdravstva da otpočne pregovore s nama, no to se nije desilo i još čekamo poziv“, navode u Sindikatu te ističu da je rukovodstvo tog sindikata pokušavalo i pokušava nastupati konstruktivno u cilju iznalaženja rješenja sadašnje situacije (ne)otpočinjanja pregovora.

“Na sve moguće načine pokušali smo izbjeći situaciju da dođe do organiziranja općeg štrajka i iscrpili smo skoro sve mogućnosti: Zato vas molimo za razumijevanje ako do njega dođe“, poručuju građanima iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok