Najveći trgovački lanac u Evropi, njemački "Lidl" neće doći na tržište Bosne i Hercegovine, a odustao je i od Srbije, tvrdi za Avaz.ba izvor blizak toj kompaniji.

Nestabilnost, stalno rovita politička situacija, što se ozbiljno odražava i na ekonomiju, odbila je potencionalne investitire da ulažu u našu zemlju, tvrdi isti izvor.

Već neko vrijeme mediji su pisali o navodnom skorom dolasku "Lidla" u BiH te mogućim investicijama i preuzimanjima poslovnih objekata na području Sarajeva,  a u Srbiji su počeli da grade i nekoliko objekata. No, sudeći prema riječima Avazovog  sugovornika, iz ove kompanije su, ipak, odlučili da se odustane od BiH jer su im naša zemlja i susjedna Srbija "isuviše rizična tržišta".

Nakon što je "Agrokor" preuzeo "Mercator" spekuliralo se da će strane kompanije preuzeti i domaće trgovinske lance. Odnosno postojale su informacije da će "Bingo" kupovinom "Interexa" preuzeti vodeću tržišnu poziciju u BiH, a nakon toga cijelu kompaniju prodati "Lidlu". Međutim i te informacije su demantirane.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok