Neformalni vođa socijalnog bunta u BiH, Aldin Širanović iz Tuzle pobjegao je iz BiH zajedno s obitelji jer se svakodnevno suočavao s prijetnjama likvidacijom, izvijestili su u utorak mediji u BiH.

Osnivač skupine Udar je zajedno sa suprugom i maloljetnim sinom napustio BiH, izjavio je njegov odvjetnik Mirnes Ajanović. Dodao je da je o stalnim prijetnjama smrću izvijestio Državno odvjetništvo Tuzlanske županije, dok je njegov klijent Aldin Širanović te prijetnje ranije prijavljivao MUP-u Tuzlanske županije i Federalnoj upravi policije.

'Mogu vam potvrditi da se Aldin s obitelji nalazi izvan BiH, da sam u kontaktu s njim i da je trenutačno na sigurnom. On je privremeno napustio BiH, a vratit će se kada mu to omoguće sigurnosni uvjeti', rekao je Širanovićev odvjetnik. Pojasnio je i da su mu prijetnje, uz ostale, upućivale i osobe koje su izgubile političke pozicije nakon prosvjeda koji su kulminirali spaljivanjem zgrade županijskih institucija i ostavke tamošnje vlade.

Širanović se nakon pokretanja socijalnog bunta ogradio i od rada Plenuma građana tvrdeći da iza njih stoji politika.

Val prosvjeda se u većem dijelu Federacije BiH proširio iz Tuzle gdje je 6. veljače spaljena zgrada županijskih vlasti. Sutradan su spaljene zgrade državnog Predsjedništva i Arhiva BiH u Sarajevu te zgrade županijskih institucija u Mostaru, Zenici i Bihaću.

Hina

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok