Vozači koji od početka ove godine, zbog povećanja cijene eko testa, za registraciju vozila moraju ili su već morali izdvojiti blizu 35 KM više nego prošle godine mogu očekivati promjene i niže cijene eko testa nakon sastanka federalnog i državnog ministra prometa i veza Denisa Lasića i Ismira Juske.

Podsjećanja radi, na poskupljenje registracije vozila u Federaciji BiH najviše je utjecalo povećanje cijena eko testa koji se plaća prilikom redovitog tehničkog pregleda vozila, a bez kojeg nije moguće registrirati vozilo.

Tako već više od dva mjeseca, umjesto pet KM, vozači eko test plaćaju 22, 32 i 36 KM, ovisno o vrsti motora vozila.

“Teško je govoriti o tome je li nešto puno ili malo za naše građane. Ako cijena eko testa bude i jednu KM, netko će reći kako je to puno. Prema mom uvjerenju, nema nikakve dvojbe o tome treba li postojati eko test, samo postoji problem u vezi s njegovom provedbom”, kazao je za Klix.ba Igor Pejić, tajnik Ministarstva prometa i veza BiH.

Iz Ureda ministra prometa i veza BiH za Klix.ba je rečeno kako će ministar Jusko početkom idućeg tjedna uputiti pismeni poziv za sastanak s federalnim ministrom Lasićem.

“Prije svega, želimo saznati što je to iniciralo federalnu Vladu da cijene eko testa poveća s pet KM na baš 30 KM.

Poslije toga ćemo obaviti konzultacije s kolegama iz RS-a kako bismo donijeli zajedničku odluku o promjeni pravilnika o cijeni za eko test. Trenutačno ne možemo govoriti o tome koliko će konkretno biti promijenjene cijene”, kazali su iz Ministarstva prometa i veza BiH.

Na pitanje mogu li promjenom pravilnika vozači koji su već platili eko test po novim cijenama očekivati povrat novca ili neke slične promjene, Pejić nam odgovara:

“Sastanak Lasića i Juske sigurno će donijeti neke promjene. Preuranjeno je prejudicirati ishod toga, ali svakako moramo naći rješenje koje će zadovoljiti naše građane”.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok