U kobnom sudaru vlaka i vozila, koji se jučer oko 2.55 sati dogodio u selu Grabovica kod Doboja, poginuli su bračni par Zlatko (53) i Slavica Đedovac (46) iz Stanova, te njihova kćer Kristina (17), dok se liječnici i UKC RS još bore za život drugog godinu dana starijeg djeteta, Nikoline Đedovac (18). Naime, nesretna ćetveročlana obitelj se vraćala kući iz Doboja, gdje su djevojke slavile rođendan.

U njihov passat, kojim je upravljala Slavica, udario je teretni vlak “Željeznica RS” koji je prometovao na liniji Banja Luka – Doboj. Koliko je udar bio silovit svjedoči i činjenica da je lokomotiva nakon udara vukla automobil 300 metara, prije nego što se zaustavila. Piše Večernji list.

Nesretni bračni par poginuo je odmah, dok su njihove kćeri prevezene u bolnicu. Jedna je podlegla nedugo po prijemu.

Inače, ovaj pružni prijelaz nema rampu, ali je obilježen Andrejinim križem i drugom prometnom signalizacijom. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Predstavnici 'Željeznica RS' (ŽRS) izrazili su duboko žaljenje zbog ove nesreće te naveli da je strojovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prijelaza.

Prema tvrdnjama iz ŽRS, vlak se kretao po utvrđenom redu vožnje.

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod strojovođe. Željeznički promet na ovom dijelu pruge uspostavljen je točno u 8.22 sata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok