Inicijativi za izmjenu Ustava BIH pridružuje se sve više predsjednika nebitnih država, nebitnih bivših predsjednika i nebitnih bivših visokih predstavnika koji su u svojim mandatima osim pljačke banaka radili na produljenju kaosa i nerješavanju nacionalnih pitanja u BIH koji su glavni uzrok stagniranja ove zemlje.

Hassan Sheikh Mohamud tako je iznio svoj prijedlog. On bi BIH podijelio pravocrtnim vodoravnim i okomitim linijama u kockice, nešto slično kakav oblik imaju mnoge afričke zemlje. A kome bi koja republika pripala Hassan predlaže da se to odredi bacanjem graha pa šta koga zapadne.

Hassan je u svom selu, prije nego što je postao predsjednik bio poznat po dosjetljivim idejama. Recimo njegovu mamu boljela su leđa kad bi muzla kozu. Hassan joj je stoga skovao od bananinog drveta malu rampu tako da je koza kad bi se popela na rampu bila u visini ruku Hassanove majke.

Zbog tog izuma narod Somalije izabrao ga je za doživotnog predsjednika a dobio je i nadimak Božji Izumitelj.

Nakon ove inicijative, OHR i strane ambasade koje upravljaju ovom zemljom zvanom BIH dobile su prijedloge predsjednika Lihtenštajna, bivšeg predsjednika Bolivije, prijedlog predsjednice mongolske udruge streličarki, kao i prijedlog rahmetli Osame Bin Ladena.

Sve ćemo ih redom objavljivati a najbolji prijedlog koji pobijedi dobit će godišnju nagradu OHR-a  koja se zove Krešimir Zubak, i dodjeljuje se jednom godišnje bivšim predsjednicima  za doprinos kulturi dijaloga u mladim američkim kolonijama.

Hassan je građanima BIH predložio i primjenu mozambičkog načina liječenja glavobolje na lidere u BIH kako bi ih se poguralo u pronalaženju zajedničkog rješenja. Naime Hassan tvrdi da oni žele dogovor ali da pate od prenatrpanosti informacijama i da ih treba odštopati. Pogledajte kako:

)

Poskok

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok