Odvjetnica Senka Nožica, članica tima obrane Brune Stojića, ministra obrane HRHB na Žalbenoj raspravi u predmetu Prlić i ostali kazala je kako HVO  u zapadnom Mostaru nije prisilno otimao stanove u vlasništvu Muslimana, prenosi hms.ba.

„Tužitelj nam je danas pokazao dokument koji se navodno odnosi na činjenicu da su pripadnici HVO-a otimali muslimanske stanove i dodijeljivali ih drugim pripadnicima te vojske. Ta uredba HVO-a postoji,  a identičnu takvu uredbu donijela je i Armija RBiH jer je riječ o uredbi kojim se definira privremeno korištenje napuštenih stanova“, kazala je Nožica.

Dodaje i kako su sve osobe koje su napustile te stanove, koje je HVO kasnije uzeo,  bile srpske nacionalnosti, neki od njih i pripadnici VRS-a, a da je među njima sam jedno muslimansko ime i prezime, koje je Mostar, kao javna osoba, napustilo zbog potpuno drugih razloga.

Nožica je, kako prenosi Dnevnik.ba, u repliciranju haaškom tužiteljstvu kazala kako je HVO pomagao Armiju RBiH i da ta činjenica UZP negira u cijelosti.

„HVO je neprestano pomagao Armiju RBiH, ogromna količina oružja poslana je iz logističke baze u Grudama, u 13 kamiona, od čega je 7 bilo šlepera s prikolicama, negira tvrdnju da je UZP uopće postojao i da je počeo 15. siječnja u Uskoplju“, rekla je Nožica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok