Zbog sumnje da su ucjenjivali profesora koji se našao u središtu skandala nakon što su na internet dospjele njegove obnažene fotografije podignuta je optužnia protiv dvojce policajaca iz Doboja u Bosni i Heregovini.

Kako javljaju Nezavisne novine, 21-godišnji Mehmed Husaković i godinu dana mlađi Armin Hadžić osumnjičeni su da su putem lažnog Facebook profila stupili u kontakt sa S.B.,  profesorom dobojske Saobraćajne i Elektro škole, te su mu zaprijetili da će javno objaviti njegove fotografije intimne prirode ukoliko im on na račun čiji su broj naveli ne uplati 300 konvertibilnih maraka.

Profesor je odlučio uplatiti navedeni iznos, a osumnjičeni su ga, kako navode iz policije, podigli i potrošili.

Međutim, kako sumnjaju u policiji, jedan od mladića polakomio se za novem pa se ponovno javio profesoru te mu se predstavio kao novinar jednog portala i zatražio još 200 KM pod prijetnjom da će objaviti delikatne fotografije.

Profesor, koji je na spornim fotografijama 'k'o od majke rođen', ispričao je da je mislio da ih šalje jednoj djevojci.

"Dopisivao sam se s jednom ženskom osobom, koja mi se osobnom iskaznicom predstavila kao punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole", rekao je profesor za Nezavisne novine sredinom siječnja kad je otkriven ovaj skandal.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok