Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine kaže da su dodijelili 100 tisuća maraka udruzi kojoj je na čelu nevjesta Borjane Krišto, a da nisu znali o kome se radi.

Upravo udruga Borjanine nevjeste Tihane Krželj dobila je 100 tisuća maraka, što je dobilo još jedino groblje na Bilima poviše Mostara, dok su svi ostali dobili znatno manje ili nimalo novca. Piše Dnevni list.

„Ministarstvo civilnih poslova BiH nema uvid u rodbinske veze bilo kojeg aplikanta, niti su poslovi koji se tiču sukoba interesa nadležnost ovog ministarstva“, kazali su o tome iz ministarstva.

Ističu da je se Udruga Hrvatska žena Livno prijavila na javni poziv ministarstva s projektom  „Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine“ i da je aplikacija ispunjavala sve propisane kriterije, kao i da je u projektu UG Hrvatska žena Livno navedeno da je cilj projekta sanacija i rekonstrukcija župne crkve Svih Svetih u Livnu.

Ističu da se ovdje ne može govoriti o doniranju sredstava, nego o namjenskom trošenju kako je projektom i predviđeno.

Međutim, i dalje nije jasno kako su primjerice samostan na Širokom Brijegu i onaj u Kraljevoj Sutjesci aplicirali sami na natječaj za novce Vijeća ministara, a livanjskoj župi je bila potrebna udruga nevjeste Borjane Krišto da bi dobila novce koje je i sama mogla tražiti.

Također, o hrvatskom dijelu novca za grantove odlučuju i hrvatski ministri, mahom HDZ-ovci, a aplikantica je zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Hercegbosanske županije, nevjesta Borjane Krišto.

– Napominjemo da su svi subjekti dužni Ministarstvu dostaviti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava, napomenuli su izu resornog ministarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok