Vozač Slobodnog demokratskog srpskog kluba (SDS-K) u NS RS-u Branislav Janjuz (44) dobio je otkaz jer je sredinom veljače u Kozarskoj Dubici, vozeći pijan službenu škodu octaviju, udario dječaka.

Glavni tajnik NS RS-a Marko Aćić rekao je da su jučer dobili izvješće policijskih tijela u kojem je navedeno da će protiv Janjuza biti pokrenut prekršajni postupak i da je u trenutku nesreće imao 1,95 promila alkohola u krvi. - S obzirom na to da se radi o osobi čiji je radni odnos reguliran na određeno vrijeme, neće mu biti produljen ugovor i više neće biti djelatnik parlamenta - rekao je Aćić. Zanimljivo je da je Centar javne sigurnosti Prijedor medijima otkrio rezultate istrage prije nego što je izvješće dostavljeno u Narodnu skupštinu.

Prometna nesreća dogodila se 14. veljače u 19.35 sati u Kozarskoj Dubici. Janjuz je službenim automobilom, koji je stavljen na raspolaganje predsjedniku zastupničkog kluba SDS-K Darku Banjcu, oborio trinaestogodišnjeg dječaka na biciklu i lakše ga ozlijedio, a zatim pobjegao.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok