„Mi već odavno vidimo kako funkcionira vlast na dražavnoj razini. Ne samo da postoje problemi koji se tiču većine, odnosno događanja unutar jedne političke stranke, konkretno u SDA, postoje problemi i druge vrste koje ja vidim na način da su politički predstavnici određenih stranaka potpuno nezinteresirani da se bilo što radi u Bosni i Hercegovini“, rekla je Krišto.

Krišto je kazala da kada se pogleda funkcioniranje zakonodavne vlasti, konkretno Zastupnički dom u njemu se ne može čuti ništa što je interes, osim nekog populizma, demagogije i nečeg što urušava sustav kakav god da je, a uz to postoji puno problema, od političkih do pravnih, itd.

„Parlamentarna većina postoji od sjednice do sjednice, od točke do točke dnevnog reda. To nije od jučer nego u posljednjih nekoliko mjeseci. Ja mogu reći da kao članica Kolegija ispred HDZ-a, činimo sve da u razgovoru sa koalicijskim partnerima stvari idu naprijed, i mislim da nitko od njih to ne bi mogao ocijeniti drugačije. Kada su u pitanju neke bitne stvari kao što je izmjena Izbornog zakona svi smatramo da postoji neophodna potreba za izmjene zakona, a ukoliko se to ne dogodi, mi smo svi u problemima 2018.godine, a to bi bila neodgovornost spram onih koji su nam ukazali povjerenje.

Ona je kazala da će HDZ učiniti sve da bude dijelom dijaloga i razgovora zbog budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Naglasila je da se vrijeme često troši na bespotrebne rasprave koje su u suštini obična demagogija.

„Vidite na što se troši vrijeme, i meni je žao što sam svjedokom ispraznih priča koje nisu u interesu građana i naroda, naglašavam građana jer se neki pozivaju na građane, pogotovo što se već krenulo u predizbornu kampanju. Narod i građani će kazati tko su demagozi, a ja nisam ta koja bi to trebala procjeniti“, kazala je Krišto.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok