Ne postoji ni jedan dio BiH na kojem ne bi bio realiziran neki od projekata cestogradnje, izjavio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić dodavši kako će od entitetskih vlada tražiti jasnu potporu setu zakona o trošarinama s obzirom na to da su pojedini entitetski dužnosnici tvrdili kako postoje i druge alternative za izgradnju autoceste.

- U vezi sa zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama postoji nekoliko činjenica na kojima možemo temeljiti potrebne projekcije, odnosno hodogram događanja u vezi s mogućim upućivanjem zakona u parlamentarnu proceduru. Piše Večernji list BiH.

Prva nesporna činjenica je da će sredstva od trošarina na naftu i goriva biti korištena isključivo za izgradnju prometne infrastrukture, a ne za “krpanje” proračunskih rupa kako to pokušavaju prikazati predstavnici oporbe.

Druga činjenica s kojom su detaljno upoznati svi koji sudjeluju u procesima odlučivanja i koja je više puta jasno i detaljno obrazložena, su višestruke dobrobiti koje bi BiH imala, posebno u segmentu daljnje izgradnje koridora Vc i proširenja mreže magistralnih cesta na teritoriju čitave BiH, rekao je Zvizdić.

Objašnjava kako je riječ o 11 dionica na koridoru Vc u dužini od 85 km u prvoj fazi, sanaciji i izgradnji brojnih dionica magistralnih pravaca u dužini većoj od 200 km, izgradnji tzv. trećih trakova u dužini od 110 km, o 13 obilaznica oko bh. gradova, sanaciji i izgradnji više desetaka tunela i mostova itd.

Treća činjenica je da su cijene goriva, kao i trošarine u BiH, najjeftinije i najmanje u regiji te da povećanje trošarina ne bi vodilo drastičnoj promjeni indeksa cijena roba i usluga.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH