Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, održao je sastanak s predsjednicima povjerenstava za utvrđivanje granica između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Razgovarano je o stupnju postignutih sporazuma između BiH i naših susjeda. Suglasili su se da je u narednom razdoblju potrebno definirati kriterije i pokrenuti procedure izmjene i dopune sporazuma o graničnim prijelazima, te zaključili da je neophodno otpočeti pregovore o ovoj temi.

Dogovoreno je da predsjednici povjerenstava načine cjelovite informacije za Vijeće ministara BiH, upotpunjene prijedlozima, dinamikom relizacije i akcijskim planom, kako bi se što prije moglo pristupiti potpisivanju sporazuma o granici između BiH i Hrvatske i BiH i Srbije.

Sastanku je uime ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevande nazočio šef ureda Saša Marić, a ispred Uprave za neizracvno oporezivanje Dubravko Rodić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok