Na području općine Bosanska Krupa, pripadnici MUP-a Unsko-sanske županije pronašli su veće količine kanabisa, a jedna osoba je lišena slobode.

Neslužbeno doznajemo da je uhićen Suad Salkić (1966). Piše Dnevni list.

Službenici Odsjeka za sprečavanje zloupotreba opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanske županije u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske postaje Bosanska Krupa, proveli su akciju na području ove općine u cilju borbe protiv proizvodnje i puštanja u promet opojnih droga.

Akcija je provedena u mjestu Veliki Badić, na lokalitetu Poljana Zečević, prilikom čega je pronađena veća količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu kanabis.

“Očevidnim radnjama na mjestu događaja istražitelji su pronašli zasađeno ukupno 1.317 stabljika kanabisa, a operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je počinitelj ovog kaznenog djela S. S. (1966.) koji je lišen slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada”, kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije.

Po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, policijski službenici izvršili su pretres kuće koju koristi Salkić, a pronađeno je više paketa sa sadržajem nepoznate biljne materije.

Daljnji rad na dokumentiranju kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga nastavit će istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a, istakli su iz MUP-a Unsko-sanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok