U sjedištu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg ­- Bosne d.d. Mostar, u petak, 30.6.2017. godine, održana je 30.(ponovljena) skupština javnoga poduzeća EP HZ H-B d.d. Mostar.

Skupštini je predsjedavala Jasmina Pašić, punomoćnica Vlade Federacije BiH ispred državnog kapitala BiH.

Usvajanje Godišnjeg izvješća o poslovanju Društva za 2016. godinu, koje uključuje Izvješće o poslovanju za I-XII mjesec 2016. Godine i Izvješće neovisnoga revizora za godinu koja je završila 31. prosinca 2016. godine, te Izvješće o radu Nadzornoga odbora Društva o Odbora za reviziju Društva za 2016. godinu, bilo je na dnevnome redu Skupštine, kao i Donošenje Odluke o raspodjeli ostvarene dobiti u 2016. godini.

Anto Tutiš, izvršni direktor za ekonomske poslove, dao je detaljno obrazloženje Izvješća o poslovanju za period I-XII 2016. godine, i Izvješća neovisnoga revizora, te je konstatirao da je Elektroprivreda HZ H-B d.d. Mostar uspješno poslovala u 2016. godini i ostvarila dobit u poslovanju u iznosu od 2.389.210,00 KM.

Mišljenje revizora za financijsko izvješće je pozitivno, što znači da su priloženi financijski izvještaji prikazani istinito i fer, u svim materijalno značajnim odrednicama, sve sukladno Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja. Predsjednik Nadzornog odbora Božo Perić i Predsjednik Odbora za reviziju Društva Vedran Smiljanić, također su podnijeli izvješća iz svog domena, te je odlukom većine zastupljenih dionica s pravom glasa donesena Odluka o usvajanju Godišnjega izvješća o poslovanju Javnoga poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar za 2016. godinu, koje uključuje Izvješće o poslovanju za I-XII mjesec 2016. godine i Izvješće nezavisnoga revizora za godinu koja je završila 31.prosinca 2016. godine, te Izvješće o radu nadzornoga odbora Društva i Odbora za reviziju Društva za 2016. godinu.

Ostvarena dobit u 2016. godini u iznosu od 2.389.210,00 KM, usmjerava se na pokrivanje gubitaka iz ranijih godina.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH