Jedan Banjolučanin je u subotu navečer umro nakon što ga je ugrizao pas dok je branio kćer od krvoločne životinje, izvijestili su u nedjelju iz Centra javne sigurnosti u Banjoj Luci.

Dva psa su oko 22.00 sati u subotu napali petero ljudi dok su se šetali u banjolučkom naselju Pobrđe.

Tom prigodom je muškarac stao u obranu kćeri nakon čega ga je jedan od pasa ugrizao i presjekao jednu od ključnih vena te je iskrvario do dolaska u bolnicu.

Djevojku su osim oca, branili i majka i brat.

Kako je za Nezavisne novine izjavila vlasnica psa Slobodanka Bojanić, do nesreće je došlo kada je prala boks psima. Prema izjavi, u tom trenutku se začuo lavež pasa, koji su preskočili ogradu boksa koja je visoka oko metar i pol. Kako navodi, čim je to vidjela, pse je sklonila s ulice na kojoj su se nalazili mještani.

Međutim, u tom trenutku je otac jednog djeteta počeo galamiti na nju, uslijed čega su psi, kaže ona, opet preskočili ogradu.

Kako neslužbeno kažu u gradskoj upravi, komunalna policija će izdati prekršajni nalog protiv vlasnika psa po dvije osnove: jer ograda nije bila dovoljno visoka te zbog činjenice da psi nisu bili cijepljeni.

Vlasnica je izjavila da ih je veterinar dolazio cijepiti, ali da nije mogao jer se previše bojao. Psi su stari četiri godine, i po njezinoj izjavi dosad nisu bili nasilni.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok