Policija istražuje okolnosti pucnjave koja se u noći sa srijede na četvrtak dogodila u mjestu Batkuša u općini Šamac, u kojoj je sedamnaestogodišnjak ubio dvadesetjednogodišnjeg Bojana Savića iz Donje Slatine kod Šamca, te lakše ranio Bojanu Ž. (23) i Čedomira J. (21) .

Lakše ozljede

Njih je, i to najvjerovatnije istim metkom, pogodio 17-godišnjak, a policija istražuje je li ubojstvo počinjeno namjerno ili iz nehaja. Zasad je poznato da je Savić, koji je u kafiću radio kao konobar, pogođen u glavu i na mjestu je bio mrtav, dok je djevojku i mladića metak samo okrznuo. Iz izvora bliskih istrazi, moglo se čuti da je maloljetnik u kafić, gdje je bio redoviti gost, donio pištolj “tetejac”, koji je držao u torbici i rekao “vidite što imam”. Tada mu je Savić, navodno, rekao da skloni pištolj, ali je on, nakon toga, pod još neutvrđenim okolnostima, najvjerovatnije nenamjerno, pucao i pogodio ga u glavu. Piše Večernji list BiH.

Bio pod utjecajem alkohola

Djevojka i mladić, koji su sjedili, okrznuti su po prstu, odnosno lijevoj podlaktici.

Maloljetnik koji je pucao, prema informacijama do kojih su došle Nezavisne, bio je pod utjecajem alkohola, odnosno imao je blizu 0,9 g/kg alkohola u organizmu. Ni on ni ubijeni mladić policiji nisu poznati odranije. Prema riječima onih koji poznaju osumnjičenog maloljetnika, on je miran mladić i nedavno se zaposlio u jednoj kladionici. Odakle mu pištolj, mještani ne znaju, ali tvrde da ga ranije nije imao. “Da, prema onom što sam i ja čuo, ispaljen je samo jedan hitac. Valjda su se zezali s oružjem koje je opalilo i vidite i sami kakva se tragedija dogodila. Čujem da je konobar, čim je pogođen, pao mrtav. Metak mu je, navodno, prošao kroz glavu i pogodio dvoje gostiju”, rekao je Nezavisnim jedan od mještana. U sklopu istrage, policija bila i pred kućom maloljetnika. “Otac mu nije ništa ni kriv ni dužan. To je miran i vrijedan čovjek”, kazao je jedan od susjeda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok