Danas 18. kolovoza je veliki dan i povijesni nadnevak za stožernu stranku hrvatskog naroda, za političku opciju koja je najorganiziranija politička opcija u BiH, bez koje je danas nemoguće voditi bilo kakve aktivnosti u političkom životu.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) osnovana je na današnji dan prije 27. godina u Sarajevu, te je bila sudionik nacionalno-demokratskog pokreta Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tijekom teškog razdoblja Domovinskog rata i poraća HDZ BiH bio je i ostao, jamac opstojnosti Hrvata u BiH.

HDZ BiH je državotvorna stranka koja u svih ovih 27. godina ne odstupa od temeljnih načela, okupljanja svih slojeva hrvatskog društva na demokratskim načelima te očuvanje narodne tradicije i identiteta. I danas, nastavljamo baštiniti ta načela.

HDZ BiH je i dalje ključna odrednica oko koje se okuplja i koja će držati razinu zaštite onog ljudskog među narodima u BiH, snaga vodilja koja uvijek pruža ruku svakom Hrvatu diljem BiH kada je u pitanju obespravljenost te opstojnost na ovim prostorima.

Nadamo se i duboko vjerujemo da nam to ulijeva nadu i daje snagu da i dalje ustrajemo na jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Svoje obaveze trebamo nastaviti te pokazati odlučnost i zajedništvo o bitnim političkim pitanjima koja su nužna za razvoj BiH i usko vezana uz njezin europski put.

Naši progresivni zahtjevi su legitimni, konstruktivni i vode zemlju k europskim vrijednostima i integracijama i to je nešto što će naši vanjski i unutarnji partneri znati prepoznati, da bi do kraja godine bio aktiviran Akcijski plan za članstvo u NATO-u, te početkom iduće godine kandidatski status za članstvo u EU.

HDZ BiH čestita svim utemeljiteljima, članovima, simpatizerima 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-a BiH).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok