Budući da se bliži kraj radnog tjedna, veliki broj bh. građana vikend će provesti na moru ili kupalištima diljem BiH, no ono što prije samog početka vikenda moraju provjeriti jest vremenska prognoza.

Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kazao je za Večernji list kako će u idućih petnaestak dana biti vrlo toplo i stabilno vrijeme, bez naglih promjena vremena. - Do ponedjeljka nas očekuje vrlo sunčano vrijeme, a u noći s ponedjeljka na utorak moguće su padaline u Bosni, dok ih u Hercegovini neće biti, kazao nam je Šantić.

I dalje visoke temperature

Danas će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme, uz slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 9 i 14°C, na jugu od 16 do 20°C.

Najviša dnevna temperatura bit će između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C. Zadnji radni dan u tjednu, petak, očekuje nas slično vrijeme kao i danas. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 15°C, na jugu od 17 do 21°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti između 30 i 35°C.

Prema prognozi FHMZ-a, u subotu će biti dnevne temperature zraka nešto više u odnosu na prethodna dva dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 13 i 17°C, na jugu od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37°C. U nedjelju će u Hercegovini biti sunčano, dok se u Bosni očekuje sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 14 i 18°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 38°C.

I u rujnu slično vrijeme

Američka privatna meteorološka kompanija Accuweather objavila je sezonsku prognozu za klimatološku jesen u Europi. Što se tiče naših krajeva, glavni naglasak iz prognoze je prekid suše u listopadu i studenom. Suša koja traje u većem dijelu Italije i jugoistočne Europe bi se trebala, prema sezonskoj prognozi, nastaviti i u ranu jesen, odnosno u rujnu, kada se očekuju i dalje iznadprosječne temperature i malo kiše. Listopad i studeni donose kišovitije vrijeme, što bi moglo prekinuti sušu. To će posebno olakšati situaciju poljoprivrednicima koji su već pretrpjeli veliku štete od toplinskih valova.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok