Predsjednik Kluba HDZ BiH-HNS u Zastupničkom domu Parlamena BiH Nikola Lovrinović komentirao je za Hrvatski Medijski Servis postupke državnih dužnosnika iz SDA, ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića i zamjenika predsjedavajućih Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta BiH, koji zlorabe svoje pozicije i u ime BiH pišu pisma hrvatskim i dužnosnicima EU tražeći obustavu izgadnje Pelješkog mosta.

– Odavno neki dužnosnici iz reda bošnjačkog naroda umišljaju da su oni država, a u tome prednjače dužnosnici SDA. Pošto im dosadašnji recepti dominiranja i podmetanja nisu donijeli ništa politički osobitoga, počeli su primjenjivati novu taktiku, da njihovi dužnosnici uzurpiraju ovlasti i pokušavaju urediti odnose u BiH jednostranim potezima, čime, po meni, samo nanose štetu upravo BiH. Nedavno sam rekao da su oni najveći krivci za unutarnje svade, sve češće nas zavadaju sa susjedima pa kako su krenuli zavadit će nas i sa EU, kazao je Lovrinović za HMS.

Bošnjački zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH potpisali su jučer deklaraciju kojom traže zaustavljanje izgradnje izgradnje pelješkog mosta, dok se ne riješi pitanje granice, i pristupa BiH otvorenom moru. Lovrinović kaže kako je ova deklaracija bezpredmetna budući će ispod mosta moći prolaziti i najveći brodovi, a most se nalazi čak 400 metara od spornog graničnog područja

– Naravno da je tzv. Deklaracija bezpredmetna i iznikla je iz fikcije o nekim zabranama, a zapravo se vjerojatno radi o savim drugim ciljevima, smatra sugovornik HMS-a.

On se nada da će prevladati razum i da će se odustati od izglasavanja spomenute deklaracije, jer se njome, mišljenja je, ništa ne rješava osim što samo dodatno komplicira odnose i unutar BiH i sa susjedima, a njezini učinci su, veli, nikakvi.

Upitan što su su po njegovom mišljenju motivi SDA i drugih bošnjačkih stranaka za kampanju protiv Hrvatske i kakav ishod te kampanje očekuje, Lovrinović kaže kako su motivi različiti, ali je siguran da su svi usmjereni ka jednom cilju- stvaranje unitarne države.

-Naravno, valja do toga doći, a da sve bude u “duhu Daytona” i da se vlasi ne sjete, kaže.

Podsjeća kako su u proteklom razdoblju bošnjački političari u pokušaju stvaranja unitarne države imali izdašna pomoć nekih međumarodnih predstavnika i institucija, čega je, smatra, na sreću, sve manje.

-Prepoznat je proces majoriziranja, kršenja Ustava kroz uzurpiranje prava, preglasavanja i podmetanja i sve se više vraćamo na realan teren, mišljenja je Lovrinović.

Problemi se, ističe, moraju rješavati dogovorom, uvažavanjem i poštivanjem temeljnih odrednica ustroja ove države-jednakopravnosti.

-Očito dolazi vrijeme da neka krupna pitanja rješimo, a sve je manji arsenal izbjegavanja obveza, očito se pribjegava novim metodama ,uzurpiranja ovlasti i nasrtanja na daytonske svjedoke odnosno susjede, kaže Lovrinović za HMS.

Kada su u pitanju Hrvati čini mu se da se perfidnim načinom, otvaranjem različitih problema, čak i onih koji ne postoje, bošnjački političari žele “odmaknuti” Hrvatsku od BiH.

-Zapravo želi se zatomiti obveza Hrvatske i ustavna i daytonska, kako bi lakše izašli na kraj s nama. Umjesto da koristimo prednosti konstitutivnih Hrvata BiH i pripadnosti istome narodu za razvijane mnogostrukih pozitivnih veza, želi se stvoriti državu samo za sebe i svoj narod. Nadam se da će to, ipak, umne snage prepoznati i da će pobjediti u unutarnjoj borbi bošnjačkih političkih snaga. Nema nikakvih razloga da Hrvatska ne bude prijatelj BiH jer time samo pomaže svom narodu, kojem da je sreće i pameti ta pomoć nebi ni trebala, a Hrvati BiH bi bili spona i jamac dobrosusjedskih, prijateljski i svakih drugi odnosa, kaže Predsjednik Kluba HDZ BiH-HNS U Zastupničkom domu Parlamena BiH Nikola Lovrinović za HMS.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH