Foto: Dnevni avaz

Bjegunac Amel Sejfović koji je prije osam dana pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu, uhvaćen je danas u selu Buci kod Visokog, potvrđeno je za N1 u Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije.

Sejfović je uhvaćen u koritu rijeke Fojnice.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u Sarajevu u nedjelju, 3. rujna. Uslijedilo je nekoliko uhićenja nakon Sejfovićevog bijega, a Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zaposlenima u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću, Arminu Delaliću i Igoru Milošu za koje se sumnja da su pomagači u bijegu.

Oni su na zahtjev Tužitečljstva SŽ prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Sejfović se tereti da je s grupom osoba opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklist Kemo Bašić. Iza sebe ima više kaznenih djela, a MUP je za njim raspisao tjeralicu.

Sejfović će biti proveden tamo odakle je i pobjegao, odnosno u KPZ Miljacka, budući da je u pritvoru bio zbog postupka koji se vodio u Županijskom sudu u Sarajevu, a po optužnici Tužiteljstva SŽ u predmetu Raiffesen banka.

Tužiteljstvo SŽ je od samog bijega Amela Sejfovića koordiniralo i nadziralo sve aktivnosti svih agencija koje su sudjelovale u njegovom pronalasku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok