SNSD je upozorio da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokracije, a time i Republike Srpske.

"Ovaj, do sada, neviđen čin nasilja prema demokraciji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni oporbeno, niti alternativno, niti ideološko i što je najvažnije - sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u Republici Srpskoj rekla što misli o njihovom djelovanju", ističe se u priopćenju, prenosi N1.

"Političko Sarajevo želi uništiti Republiku Srpsku, osoblje veleposlanstva želi uništiti Milorada Dodika i SNSD. Što žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju podršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi - Narodne skupštine", navodi se u priopćenju.

SNSD poziva sve oporbene zastupnike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se okanu avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj diskusiji iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila Republika Srpska, ma tko bio vlast ili oporba.

"Sve drugo udaljava nas od osnovnog cilja - očuvanja države i njenih demokratskih institucija", poručili su iz SNSD-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok