Jedan oglas objavljen na banjolučkom portalu OLX prvo je dobro nasmijao Bosnu i Hercegovinu, a onda i natjerao organe reda da krenu u akciju.

Vlasnik stana u naselju Obilićevo, točnije Ulici Banović Strahinje, za kupca isključivo želi, kako je napisao, 'radikalnog islamista, vehabiju, koji na bilo koji način može potvrditi da je jedan od njih'! Piše Slobodna Dalmacija.

- Mogu i dokazi da su se borili u Siriji ili Iraku na strani ISIL-a. Diskrecija s moje strane je zagarantirana tako da u dokaze treće lice neće imati uvid. Uvjet pri kupovini stana je taj da novi vlasnik koji će živjeti u stanu mora biti tamnijeg tena, imati dužu bradu te kratke hlače i redovito posjećivati vjersku ustanovu, tj. džamiju – napisao je taj Banjolučanin, ali nije želio navesti bilo koji detalj o svom identitetu.

Čovjek bi očekivao da ga je na sve natjerala nacionalna ili vjerska netrpeljivost, ali ne. On naprosto ne podnosi svoje najbliže susjede i za njih ne bira riječi, nazivajući ih prilično pogrdno.

- Upravo iz tog razloga prodajem stan. Najvjerojatnije će i novog vlasnika početi mrziti već od prvog dana, kao što su i mene (iako im ništa skrivio nisam), jer im jednostavno smeta netko novi kada dođe. U tom stanu živim duži niz godina. Misle da je čitav ulaz njihov, pa imaju namjeru zavesti neki red. Naravno, sve su to osobe s plus 45 godina koje su sa planine sišle u Banju Luku te se ponašaju kao da su u svom selu – pojasnio je u samom oglasu, uz uobičajene detalje o kvadraturi stana, njegovoj opremljenosti i slično.

Spomenuo je i parking uz zgradu, ali je i tu 'zakrvio' sa susjedima, kao i plaćanje vode 'istoj seljačini' kao i 'održavanje' stubišta gdje te iste seljačine pljuju i pišaju (bukvalno)'.

- Jesam pravoslavac i patriot, ali ovim g...... treba uvesti reda. Zaslužili su za sve ove godine maltretiranja i ponižavanja – ogorčen je 'prodavatelj'.

Nakon što je oglas postao hit po društvenim mrežama, oglasila se policija i poručila da će krenuti u službenu provjeru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok