Posljednjih godina Bjelica i Dušan su se stalno svađali i čula se galama iz njihovog dvorišta.

Ona ga je uglavnom napadala, vrijeđala, a žalio nam se da ga je i tukla. Govorio je da je prijetila kako će ga ubiti, ispričala je svjedokinja Ankica Račić.

Bjelica Bijelić (66) iz Banja Luke, koja je optužena da je pretukla i rukama udavila supruga Dušana Bijelića (86), duže vrijeme  prije zločina mu je prijetila i tukla ga, kazale su na početku suđenja Bjelici njene prve susjede Ankica Račić i Staka Topić.

Obje za Bjelicu kažu da je u posljednje vrijeme bila teške naravi i da se svađala sa većinom susjeda, dok za Dušana tvrde da je bio miran i povučen.

- Posljednjih godina Bjelica i Dušan su se stalno svađali i čula se galama iz njihovog dvorišta. Ona ga je uglavnom napadala, vrijeđala, a žalio nam se da ga je i tukla. Govorio je da je galamila na njega i prijetila da će ga ubiti, ispričala je Račićeva.

Slično je kazala i Topićeva koja je prva od susjeda vidjela mrtvog Dušana u kući.

- Zvala me je Bjelica i rekla da je Dušan umro da dođem i da pozovem susjedu Daliborku Nikolić da ona donese rakije. Bilo mi je čudno da je umro, jer je dan ranije hodao i sa nama pričao normalno. Kada sam ušla u kuću, Dušan je ležao potrbuške i glava mu je bila naslonjena na tepsiju u kojoj je bilo krvi, rekla je Topićeva.

Prema njenim riječima, Bjelica joj je rekla da je suprug tri puta padao sa kreveta i da se tako ozlijedio i umro.

- Nisam baš povjerovala u njenu priču jer je taj krevet nizak da bi padom s njega zadobio ozljede koje sam vidjela. Osim toga između njih je bilo ranije svađa i nasilja. Čula sam da ga je ranije i tukla, kazala je Topićeva.

Na pitanje branitelja optužene Bjelice, Milana Petkovića da li je ikada vidjela da ona tuče Dušana, Topićeva je rekla da nije. Isto pitanje Petković je postavio i svjedoku Ankici Račić koja je također istakla da nije vidjela da Bjelica tuče Dušana. Obje svjedokinje jučer su u Sudu istakle da nitko u naselju ne bi volio da se optužena pusti i da im bude susjeda, jer se boje se djecu.

Banjolučko Okružno tužiteljstvo Bjelicu tereti za nasilje u obitelji. Prema optužnici ona je supruga Dušana usmrtila 4. travnja u njihovoj kući u Ulici Vida Nježića u banjolučkom naselju Rebrovac. Ona je supruga udarila više puta, polomila mu rebra te ga udavila rukama. U optužnici se navodi da ga je vrijeđala i tukla još od 2012.godine.

Prijateljica osuđenica za ubojstvo

Bjelica Bijelić nalazi se u pritvoru u zatvoru na Tunjicama, a kako saznajemo cimerka joj je Kristina Jovković koja je osuđena na 12 godina robije zbog ubojstva bivšeg momka Aleksandra Mujčinoviča Akija (44). Saznajemo da se njih dvije međusobno pomažu i da Bjelica Jovkovićevoj daje novac za cigarete, a ona njoj pomaže u svakodnevnim potrebama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok