HDZ 1990 i druge stranke će naprosto morati odlučiti da se ne može sjediti na dvije stolice, i morati će reći gdje pripadaju.

Ukoliko im bilo što smeta u okviru HNS-a onda bi se tu trebali boriti i vidjeti što je tu problem. Ako se sami želite isključiti to je već druga stvar i onda se može postaviti pitanje – zašto to i čemu to – žele li možda služiti nekim drugim opcijama, kazao je za portal Vijesti.ba visoki dužnosnik HDZ-a BiH Bariša Čolak.

– Očigledno je da se pomalo na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini pokušava stvarati što bolja startna pozicija za sljedeće izbore, kaže Čolak.

“Do njih je hoće li sudjelovati i koliko će sudjelovati, kao i druge stranke. Ako se sami želite isključiti to je već druga stvar i onda se može postaviti pitanje – zašto to i čemu to – žele li možda služiti nekim drugim opcijama, ali ja ne želim sada nikoga optuživati niti na bilo koji drugi način promišljati nego ovako kao što sam rekao. Dakle, sigurno postoji dovoljno prostora da svaka stranka kaže svoj stav, da se on argumentira i da se dođe do zajedničkog rješenja”, rekao je Čolak.

Čolak kaže da su u okviru HNS-a sve odluke donošene konsenzusom.

“Ni jedna odluka do sada na Predsjedništvu HNS-a a jednako tako i na Glavnom vijeću nije donesena tako da je netko nadglasan. Dakle sve je usvojeno konsenzusom, tako da ne vidim u čemu je problem”, zaključio je Čolak.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok