Studentice Tehnološkog fakulteta u Banjoj Luci su optužile Velimira Balabana, radnika studentske službe, za uznemiravanje jer im je, kako tvrde, slao neprimjerene poruke i tražio da ga poljube kako bi im prijavio ispite.

Balaban je odranije poznat javnosti po skandalima i nedoličnom ponašanju i na drugim fakultetima. Jedna od studentica ispričala je za EuroBlic traumatična iskustva koja je imala s Balabanom.

“Uzimao je brojeve iz naših dokumenata i slao svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je dojam kao da nam se nabacuje, a riječ je o čovjeku koji nam može biti otac. Od jedne studentice je tražio da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna djevojka se žalila profesorima i kasnije dekanu”, ispričala je studentkica.

Također je rekla da su studentice otiskale sve poruke koje im je slao i predale ih u dekanat u nadi da će mu netko stati na kraj.

Ubrzo je održan sastanak na kojem su uz dekana Ljiljanu Vukić i profesore nazočili i studenti.

“Optužbe studentica su jake. Neke su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao i nešto ozbiljnije uraditi. Bili smo šokirani, a kako saznajemo bilo je pritužbi na njega i na drugim fakultetima”, rekao je sugovornik portala EuroBlic.

Prema njegovim riječima, studentice su ga planirale prijaviti policiji, ali je, kako tvrdi, na njih izvršen pritisak da to ne urade.

Balaban je, kako kažu na fakultetu, nakon što je saznao da se protiv njega podnose prijave i da se podiže afera, iznenada uzeo bolovanje.

Ozbiljnost priče potvrdila je i dekanica Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić.

“Bilo je na njega i ranije pritužbi, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsko povjerenstvo. Zbog svega što je počinio, logično je da mu slijedi otkaz”, rekla je Vukićeva.

Ona je rekla da Balaban trenutno nije na fakultetu i da je samo dostavio doznaku za bolovanje, ali da je neophodno ovakvom ponašanju stati u kraj, te da mu definitivno neće dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH