Noć s petka na subotu donijela je tragediju nakon što je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno, objavio je Avaz.

Prometna nesreća se dogodila oko tri sata u mjestu Mrđelići kod Ustikoline, na magistralnoj cesti Goražde - Foča. Uz jednu poginulu osobu, deset ih je lakše ili teže ozlijeđeno.

Do nesreće je došlo nakon što je vozač automobila renault megane, koje se kretalo iz smjera Ustikoline prema Goraždu, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kombi renault trafic u kojem su se nalazili članovi Odbojkaškog kluba Maglić iz Foče, koji su se vraćali s utakmice. Tri osobe su prevezene u Županijsku bolnicu Goražde, od kojih je jedna zadržana na liječenju, jedan ozlijeđeni upućen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, dok je jedan putnik iz renault megana otpušten kući.

Od sedam ozlijeđenih osoba iz Foče, koje su dvama sanitetskim vozilima prevezene do Univerzitetske bolnice Foča, četiri su zadržane u bolnici, a tri otpuštene kući. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je vožnja neprilagođena uvjetima na cesti koja je nakon kiše bila skliska. Glavni županijski tužitelj zatražio je obdukciju tijela poginuloga te naložio vještačenja vještaka prometne struke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok