Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upriličio je jučer u Sarajevu tradicionalni uskrsni prijem za predstavnike vjerskog, društvenog, političkog i javnog života u BiH, kao i diplomatske predstavnike.

Zahvalivši svima na čestitkama, kardinal Puljić je izrazio radost što su ove godine Uskrs slavili svi kršćani, te je izrazio nadu kako je time radost Uskrsa umnožena. Kardinal je u svom obraćanju prisutnima naglasak dao skorom otkrivanju spomenika Ivanu Pavlu II. ispred sarajevske katedrale. Izražavam radost da očekujemo postavljanje spomenika Ivanu Pavlu II. - kazao je kardinal Vinko Puljić, te je pozvao sve prisutne da dođu na svečanost otkrivanja spomenika 30. travnja. On je, također, pozvao i na sudjelovanje na misnom slavlju koje će se održati u 12 sati te otkrivanju i blagoslovu spomenika u 13 sati. Nakon te ceremonije predviđen je prijam u Svećeničkom domu. Kardinal Puljić se kritički osvrnuo na nefunkcionalnost BiH te različitom pristupu reformama.

U tom kontekstu je naglasio: Svima nam postaje jasno, pa čak i Europi, da ovakva država ne može funkcionirati. Ali kod pristupa reformi ne bi se smjela ozakoniti nepravda ili izgubiti osnovno pravilo jednakopravnosti. To ne važi samo za međunarodne čelnike, nego to posebno važi za nas, da volimo ovu zemlju i sve narode u njoj i gradimo državu utemeljenu na jednakim pravima svakog čovjeka i svakog naroda - kazao je kardinal Vinko Puljić. Na kraju obraćanja, kardinal Puljić je još jednom svim katolicima i svim kršćanima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs te svima poželio veću hrabrost i opredijeljenost za čovjeka i vrijednost života.

Tijekom ugodnog druženja, kao i svake godine, “tucanje” jajima je bilo svima zabavno, a kardinal je u tome bio pravi majstor, a porazio je i Lagumdžiju, Izetbegovića, Komšića.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok