U naselju Ante Jakića u Banjoj Luci sinoć iza 19 sati maloljetni dječak je ozlijeđen od eksplozije petarde, prenosi Avaz.ba.

Kako navode očevici, dječaku koji ide u viši razred Osnovne škole “Ivo Andrić” ozlijeđeno je oko. Sve se odigralo kod Muzičke škole, a na licu mjesta nalazilo se nekoliko slučajnih prolaznika koji su priskočili u pomoć.

Kako je za ATV ispričala jedna od sugrađanki koja se našla na licu mjesta, dječaku je tekla krv iz oka i govorio je da na njega ništa ne vidi. Jedan od očevidaca dječaka je prevezao u Hitnu pomoć.

Prema riječima sugovornice, ono što je vidjela bilo je strašno, jer je dječaku konstantno tekla krv iz oka. Kako je medicinski radnik, navodi da nije bilo moguće vidjeti koliko su teške ozljede jer mu je lice bilo prekriveno krvlju. Slučajni prolaznici pokušali su da mu pomognu, a odmah su pozvali i njegove roditelje.

Kako navodi sugovornica ATV-a, s ozlijeđenim dječakom bila su još dva drugara koja su odmah pobjegla. Navodno su u staklenu bocu stavljali petarde koje su eksplodirale te je tako dječak i ozlijeđen.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok