Na Piku se uz razne strojeve, životinje i ostalo prodaje i - termin za vizu u Njemačkom veleposlanstvu i to za 20 maraka.

Oglas je, premda je objavljen tek prekjučer pregledan znatan broj puta, a pitanja nema - jer je sve jasno. Plati 'cvanciku' i dobiti ćeš termin za vizu – valjda. Piše Dnevni list.

Da su žitelji Bosne i Hercegovine uvijek bili promućurni i znali od svakakvih zgoda i nezgoda zaraditi ili se bar na račun njih lijepo našaliti, govori i ovih dana objavljeni oglas. Utemeljen je svakako na fenomenu iseljavanja, pa se na Piku uz razne strojeve, životinje i ostalo prodaje i - termin za vizu u Njemačkom veleposlanstvu i to za 20 maraka.

Oglas je, premda je objavljen tek prekjučer pregledan znatan broj puta, a pitanja nema - jer je sve jasno. Plati 'cvanciku' i dobiti ćeš termin za vizu - valjda. Uz termin za vizu u Veleposlanstvu Njemačke, na PIK-u se nudi i ispunjavanje aplikacije za američku vizu, a za tu uslugu oglašivač traži 30 maraka. I dok rijeke ljudi odlaze iz BiH, a tisuće njih traže način da odu, mnogi u svemu vrebaju priliku za dobru zaradu, bilo da se radi o prijevozu, prijenosu stvari ili pak terminima i dokumentaciji, što je gore slučaj. Međutim, navedeni oglasi prije svega govore o tome koliko je zanimanje žitelja Bosne i Hercegovine za odlazak iz ove zemlje. Uz Njemačku, popularne su i druge zemlje, poput Švedske, Irske…

Međutim, poput naših djedova najskloniji smo trbuhom za kruhom u Njemačku. Po nekim podatcima na godišnjoj razini u Njemačku od 14 tisuća ljudi, a termin za vizu čeka se mjesecima. Hrvati s dvojnim državljanstvom i putovnicom nemaju nikakvih prepreka, te prečicom hitaju u EU, no nehrvati čekaju vize, što ih usporava u želji da napuste našu zemlju. Međutim, polako, ali sigurno – svi koji žele otići na kraju i odu. Kažimo i to da je prošle godine veleposlanstvo Njemačke privremeno obustavilo davanje termina za vize i to zbog velike zainteresiranosti premda su povećali broj zaposlenih u odjelu za vize.

Ne čudi onda da se termin za vizu našao na oglasnom tržištu u Bosni i Hercegovini. Medicinski djelatnici, građevinski radnici, ugostitelji, samo su neki od onih koji odlučuju potražiti posao u zemljama EU-a, jer ga u svojoj ili ne mogu naći, ili je jako loše plaćen.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok