Četrdesettrogodišnji muškarac inicijala Z. M. iz Sanskog Mosta ranjen je jučer nakon što je sjekirom napao policijske službenike.

Kako su za Klix.ba kazali u MUP-u USŽ, policiji je jučer oko 16:45 sati prijavljeno kako Z. M. iz svoje obiteljske kuće u naselju Fajtovci iznosi stvari koje potom pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata njegovih susjeda.

Na mjesto događaja je odmah upućena policijska patrola.

"Nakon što je uočio dolazak policijskih službenika Z. M. je držeći u ruci sjekiru krenuo prema njima s ciljem da ih napadne. Policijski službenici potom mu izdaju naređenje da prekine napad i odbaci oružje, na što se on oglušio te nastavio aktivni napad. Policijski službenik potom ispaljuje hitac upozorenja u zrak, ali Z. M. i dalje nastavlja zamahivati sjekirom prema njemu. Usljed izravne opasnosti po vlastiti život, policajac ponovno koristi vatreno oružje i tom prilikom ranjava napadača", rekla nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USŽ.

Ona je istaknula da je napadač ranjen u predjelu kuka, točnije u debelo meso, da se radi o prostrelnoj rani i izvan je životne opasnosti. Također, kazala je da se radi o osobi koja je najvjerojatnije psihički bolesnik i koja je nedavno boravila na psihijatrijskom liječenju, a susjedi su i ranije imale problema s njim.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, a uključeni su Tužiteljstvo USŽ, ali i odjel kriminalističke policije MUP-a USŽ, budući da je došlo do uporabe vatrenog oružja.

Z. M. se sumnjiči za kaznena djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i pokušaj ubojstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok