Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je danas u Sarajevu, upitan u vezi sa snimkom koji se pojavio na internetu pod nazivom "Askeri zimski kamp 2018", izjavio novinarima da su vrlo ozbiljno pristupili toj informaciji i provjeravaju je.

Dodao je da je dao naredbu da se to sve isprovjerava i da mu se informacije o tome što prije dostave.

- To se provjerava. Na prve neke provjere postoje indikativne stvari sumnjivog karaktera, prije svega zato što se opet neke osobe iz kriminalnog miljea ovdje nalaze u upravnom odboru tih udruženja i upravljaju izravno tim udruženjem, a ja iskreno vam kažem sumnjam u njihove dobre namjere. Otkud se sad pojavilo to, i u slučaju u RS-u i sada Askera, da osobe iz kriminalnog miljea zauzimaju ključne pozicije u tim organizacijama - kazao je ministar Mektić.

>>> Vehabije u Bosni provode islamsko podučavanje i vojnu obuku maloljetnika!

Dodao je kako ne vjeruje u iskrene namjere "tih kriminalnih osoba" i zato mu je, kaže, sumnjiva "na prvu" ova činjenica kad su u pitanju Askeri.

- Provjerit ćemo ovo do kraja. Uvjeravam vas i obećavam, ako bude išta za što se možemo uhvatiti da na bilo koji način izlazi iz zakona, to ćemo dostaviti tužiteljstvu, kompletnu, zadokumentiranu informaciju i stvar predati nadležnim institucijama da se bave time - poručio je ministar Mektić. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok