Policija u Trebinju u BiH uhitila je u noći na subotu osobu za kojom je sud u Slavonskom Brodu raspisao tjeralicu zbog ubojstva iz prošle godine, priopćeno je u subotu iz policije u tome gradu na jugoistoku Hercegovine.

Lokalni mediji navode kako je uhićen hrvatski državljanin Ivan Jurić koji se sumnjiči za ubojstvo Milana Gubića iz kolovoza prošle godine u Slavonskom Brodu.

Prema policijskom izvještaju osoba inicijala I.J. uhićena je u noći između 30. i 31. ožujka u središtu grada nakon što je utvrđeno da je za njim raspisana međunarodna Interpolova tjeralica.

Dodaje se da je za tom osobom Osnovni sud u Slavonskom Brodu 10. studenog prošle godine raspisao potragu zbog sumnje da je 23. kolovoza 2017. godine počinila kazneno djelo ubojstva.

Policija je dodala da će pronađena osoba u zakonskom roku biti predana tijelu koje ga potražuje.

Kao što je Jutarnji list nakon zločina u kolovozu prošle godine izvijestio, odbjeglog Jurića znaju po nadimku Nosonja, a Gubića je ustrijelio iz vatrenog oružja nakon svađe i teških riječi.

- “Koji ti je k....? Zapamtit ćeš ti ovo...”, rekao mu je između ostalog kobne večeri na livadi u brodskoj Posavskoj ulici, stotinjak metara od ugostiteljskog objekta 'Hajduk. Nakon ranjavanja, Gubić je kolima Hitne prevezen u bolnicu, ali prostrijelne rane lijeve noge i trbuha bile su preteške jer je došlo do problema s funkcijama krvnih žila te je zakazala jetra i drugi organi i ubrzo je preminuo.

Upućeni u problematiku kazali su nam nakon ubojstva da su pokojni i ubojica “brljali u poslovima od kojih su se neki izjalovili pa je nastao dug”.

- Mi smo u šoku. Koliko znam, Gubić ima četvero djece. Životario je da prehrani obitelj. Bio je radišan i radio je što je stigao i nikad mu ništa nije bilo teško. Znao se žaliti da mu neki nisu platili kad im je postavljao keramiku, hrvatska klasika. Nije on bio loš dečko, ali prihvaćanje svakakvih poslova da namakne koju kunu, odvodili su ga u neprijateljsko okruženje – rekla je tada za Jutarnji list jedna od Gubićevih poznanica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok