Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, danas započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Globus“, na području Tuzlanske, Sarajevske i Zeničko-dobjske županije, a u vezi s dokumentiranjem koruptivnih kaznenih djela i njihovih izvršitelja.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla na području Tuzle uhićena je osoba inicijala S.K. iz Gračanice, a na području Zenice osoba inicijala V.Š. iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je V.Š. počinilo produženo kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti, a S.K. kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti.

Prilikom uhićenja i pretresa navedenih osoba izuzeti su predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem gore navedenog kaznenog djela.

Uhićene osobe biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predana Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Značajnu podršku prilikom provođenja istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružili pripadnici MUP-a Tuzlanske županije.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji operativne akcije, priopćeno je iz FUP-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok