U Bosni i Hercegovini sutra će više sunčanog vremena biti prijepodne.

Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutrnjim satima, moguća je magla ili niska oblačnost. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti uslovit će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna većinom između 25 i 30, na jugu do 32 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 27 stupnjeva.

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tijekom dana došlo je do povećanja oblačnosti, a ponegdje je registrirana i grmljavina. Do kraja dana, očekuju se i padavine.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan-sedlo 20, Sokolac 21, Livno 25, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 26, Bugojno i Gradačac 27, Bihać, Jajce, Prijedor, Srebrenica i Trebinje 28, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Široki Brijeg i Tuzla 29, Grude i Mostar 30 i Stolac 31, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok