Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je danas preglede ovjerenih političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2018. godine.

SIP BiH ovjerilo je ukupno 68 političkih stranaka, a kako je navedeno u pregledu još uvijek nije završen proces ovjere političke stranke SRS - dr. Vojislav Šešelj, piše Klix.ba.

Ukupno 19 političkih stranaka prijavilo je da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH i to BPS-Sefer Halilović, Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Srpska demokratska stranka (SDS), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, Socijalistička partija, Stranka demokratske akcije (SDA), Partija demokratskog progresa (PDP), Narodna stranka radom za boljitak (NsRZ) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Za Predsjedništvo BiH ovjerene su i političke stranke Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990, Naša stranka (NS), SBB-Fahrudin Radončić, Srpska napredna stranka (SNS), Demokratska fronta (DF), Prva srpska demokratska stranka - Prva SDS, Nezavisni blok, Mirsad Hadžikadić - Platforma za progres i Demokratska stranka za BiH.

Popis političkih stranaka za sudjelovanje na Općim izborima 2018. godine možete pogledati OVDJE.

Što se tiče Pregleda ovjerenih neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2018. godine, ukupno 34 neovisna kandidata sudjelovat će na ovogodišnjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u BiH. Najviše neovisnih kandidata prijavilo se na poziciju predsjednika, odnosno potpredsjednika bh. entiteta RS.

Pregled ovjerenih neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2018. godine možete pogledati OVDJE.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini za sve razine vlasti održat će se 7. listopada 2018. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok