Trebinjska policija proteklog je vikenda pronašla 30-godišnjeg ruskog državljanina kod kojeg je primijećena nesposobnost komunikacije i nesnalaženja, zbog čega je smješten u Opću bolnicu u Trebinju, a pretpostavlja se da su ga u takvom stanju, bez ičije kontrole, ostavili njegovi roditelji, pišu novosti.rs.

Građani Trebinja u subotu su prijavili policiji da se u jednom trebinjskom naselju nalazi nepoznata osoba koja ulazi i izlazi iz zgrada, a prilikom njegove identifikacije otkriveno je da se radi o državljaninu Rusije koji ima zdravstvenih problema i nije sposoban komunicirati pa je zbog sumnji da boluje od autizma smješten u bolnicu.

Kako neslužbeno doznaju novosti.rs, državljanin Rusije kod sebe je imao ruksak, putovnicu i nešto novca, a naknadno je utvrđeno da je u BiH ušao 26. lipnja, zajedno s ocem i majkom, koji su ga, kako se pretpostavlja, ostavili u Trebinju.

Njih troje su iz pravca Crne Gore zajedno ušli u BiH u večernjim satima, a svega 40 minuta kasnije na graničnom prijelazu Zupci, na putu Trebinje - Herceg-Novi, evidentirano je da su BiH napustili samo otac i majka.

Mladić nije bio u stanju objasniti odakle je došao, gdje živi ni gdje je smješten u Crnoj Gori, pa je u potragu za roditeljima, osim PU Uprave Trebinje i Službe za poslove sa strancima BiH, uključena i crnogorska policija.

Upravo crnogorski policajci locirali su roditelje u ponedjeljak, 2. srpnja, u Tivtu, odakle se otac samo javio da će tijekom dana doći po mladića no nije objasnio zbog čega i kako mu se sin u takvom zdravstvenom stanju našao sam u Trebinju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok