Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije za N1 je potvrđeno da je u Općini Hadžići danas prijavljena otmica djeteta.

Kako su kazali iz MUP-a, otmica je prijavljena, a policijski službenici su na terenu.

''Provjeravamo navode nakon zaprimljene prijave, više informacija bit će poznato nakon provjera na terenu'', kazali su za N1.

Kako piše Faktor, nepoznata žena u Igmanskoj ulici u Hadžićima danas je, predstavljajući se kao patronažna sestra, iz kuće otela tek rođenu bebu, doznaje Faktor od mještana ove ulice.

Ženu je, koja je prema riječima očevidaca, bila u bijelom mantilu i s maramom na glavi, ispred zgrade je, navodno, čekao sivi automobil u koji je ubacila bebu i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Glasnogovornica MUP-a SŽ Suvada Kuldija potvrdila je da je policiji prijavljen slučaj, te da se provjeravaju navodi iz prijave.

- Na mjesto događaja upućene su patrole, sve se još provjerava - kazala je Kuldija.

Kako su za Faktor ispričali stanovnici ove ulice, navodno je u trenutku otmice beba bila s tetkom, dok je majka otišla u općinu prijaviti dijete.

- Susjedi kažu da je ova žena ranije već nekoliko puta, kao patronažna sestra bila kod njih. Majka bebe danas je otišla u općinu prijaviti dijete, koje je ostalo samo s njenom sestrom. Ta žena kada je došla na prevaru ju je poslala u kupatilo da opere ruke, navodno zbog bebe. Ona je otišla u kupatilo, ostavivši je samu, nakon čega je ona pobjegla s bebom - ispričala je Sanja Domuz - Sadiković, koja živi nedaleko od mjesta gdje se navodna otmica dogodila.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok