Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska nema nikakve koristi od BiH, što pokazuje i zabrana Suda BiH Republici Srpskoj da blokira račune Uprave za neizravno oporezivanje BiH s ciljem naplate višemilijunskih potraživanja. Dodik je istaknuo da je Republika Srpska oštećena i da su ta sredstva uskraćena građanima Republike Srpske.

"Sustav neizravnih poreza, koji je uveo Mladen Ivanić, jako je loš za Republiku Srpsku i trajno i kontinuirano smo na gubitku. To pokazuje i ovaj slučaj", rekao je Dodik novinarima, prenosi Vijesti.ba.

On je dodao da ovo govori da je BiH zemlja u raspadu, da nema pravnog sustava ni pravne sigurnosti, s obzirom da postoji sudska presuda kojom je oldučeno da se moraju blokirati sredstva jer su rani je nepravno oduzeta od Srpske, prenosi Srna.

"I kada dođete do neke pravde nakon sedam, osam godina onda vam se pojavi neki sudac u Sarajevu koji to deblokira i ne dozvoljava da se naplati", rekao je Dodik.

On je napomenuo da se Srpskoj stalno nastoje "držati predavanja kako i što treba", te poručio da Srpska poštuje ustavni poredak u BiH, Daytonski sporazum i da će poštovati slovo Daytona.

"Sve što nije slovo Daytona nemamo obvezu poštovati", poručio je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok