Mladić Nebojša Mladenović Šone (20) otišao je 24. srpnja iz svog obiteljskog doma u niškom selu Donja Trnava i od tada mu se izgubio svaki trag. Međutim, nakon više od godinu dana, pronađen je!

- Još jedna uspješna potraga! Sretni smo što vas možemo obavijestiti da je Nebojša Mladenović, koji je nestao u srpnju 2017. godine iz Donje Trnave kod Aleksinca, pronađen! Dokazali smo ponovno da je moć društvenih mreža ogromna jer je Nebojša pronađen na osnovi fotografije s interneta - napisali su na svom Twiteru predstavnici Registra nestalih osoba Srbije. Nebojša je navodno prije godinu dana otišao podignuti osobnu iskaznicu i nakon toga mu se izgubio svaki trag, piše Večernji list BiH.

Različite sudbine

Ovakvi slučajevi ulijevaju nadu obiteljima nestalih, kojih, prema podacima entitetskih MUP-ova, u BiH ima na desetke. Sudbina 83 nestale osobe u BiH, a čija se imena nalaze na službenim web-stranicama FUP-a i MUP-a RS-a, za sada je nepoznata. Za nekima od njih potraga je aktivna više od 36 godina. Za nestalim iz BiH traga i Interpol. Na službenoj stranici Interpola nalaze se imena i prezimena 14 državljana BiH koji su nestali u proteklim godinama. Među nestalima su i djeca čija sudbina nije poznata ni više od tri desetljeća nakon što je slučaj prijavljen policiji. Tragične sudbine iz korijena su promijenile živote obitelji nestalih, koje ni danas ne gube nadu da će se jednog dana sresti sa svojim najmilijim. Najnovije ime na listi nestalih je Banjolučanka Željka Stevanović (39). Nestala je 8. ožujka ove godine oko 9 sati ujutro kada se od kuće svojih roditelja udaljila u nepoznatom pravcu. – U trenutku nestanka na sebi je imala kraću šuškavu jaknu crne boje bez kapuljače, traper-hlače plave boje, kožne čizme, dokoljenice smeđe boje i džemper zelene boje. U slučaju informacija o nestaloj osobi o svemu obavijestiti najbližu policijsku postaju na broj telefona 122 – naveli su iz MUP-a RS-a. Najmisteriozniji nestanak u BiH dogodio se 21. prosinca 1982. kada se svaki trag izgubio tada dvogodišnjem Darku Stančeviću u Mostaru. Prema policijskoj evidenciji, Darko je u trenutku nestanka u Rudarskoj ulici vozio bicikl. Počela je padati kiša, a njegovi prijatelji su se sklonili u kuće. Međutim, Darko se nikada nije vratio svojoj kući. Njegova baka, koja ga je čuvala, ostavila ga je na minutu - dvije samog i kada se vratila, našla je samo bicikl. Desetljećima nakon nestanka obitelj je tragala za Darkom. Informacija da je viđen u Italiji je provjerena detaljno, a osoba koja odgovara opisu nestalog dječaka odbila je uraditi DNK test.

Nestala 15-godišnjakinja

Među nestalim je i Adem Čomor (65), bivši policajac i ravnatelj KPZ-a, iz mostarskog naselja Balinovac. Nestao je 17. siječnja 2013. godine. Obitelj nestalog priopćila je da je Čomor posljednji put viđen u jutarnjim satima, oko 05.35, kada je izašao iz obiteljske kuće na Balinovcu. Na listi nestalih, za kojima traga Interpol, nalazi se i Jadranko Gabrić (59) iz Mostara koji je u studenom 1999. nestao u Sarajevu. Potom Dalibor Milanović (38), rođen u Mostaru, gdje je i nestao u veljači 2014. godine. Nestanak Inge Perković (33) iz Mostara prijavljen je 2001. godine. Prošlo je sedamnaest godina od kada je, tada 15-godišnja Inga Perković iz sela Potok kod Livna krenula u školu po svjedodžbu i nikada se nije vratila kući. Na Interpolovoj listi nestalih državljana BiH je i Ismail Davud Mešinović, koji je nedavno napunio sedam godina. Otac Ismar Mešinović je poginuo na ratištu u Siriji, a obitelj sumnja da je odveo sina sa sobom nakon što se rastao s majkom Lidijom Solano Herera. Inače, Interpol navodi da je David nestao 15. prosinca 2013. u Italiji u Belunu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok