Predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Grad Rusmir Baljić danas je na izvanrednoj sjednici ovog vijeća izjavio da su vijećnici jučerašnje ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića okarakterizirali kao teroristički čin.

On je kazao da su slični događaji u BiH i u regiji nazvali terorističkim činom, čime su se sada rukovodili i vijećnici OV Novi Grad.

"Smatramo da je ovo nešto što čini jako zabrinutim sve građane Sarajevske županije. Konačnu riječ o tome će dati Tužiteljstvo, a dok se ne oglasi mi to zovemo terorističkim činom. Ovo je svirepo ubojstvo policajaca dok su vršili svoju dužnost štiteći nas i našu imovinu. Nadam se da će se uskoro otkriti počinitelji ovih djela i da će biti kažnjeni", kazao je Baljić, piše Klix.ba.

On je ustvrdio da sarajevski policajci rade u lošim uvjetima te da nisu prepoznati kao heroji ili uzori ostalim građanima. To se kaže mora promijeniti.

Komesar policije SŽ Mevludin Halilović obraćajući se vijećnicima rekao je da je trenutna sigurnosna situacija u SŽ narušena.

"Do jučerašnjeg dana nismo imali adekvatnu suradnju s ostalim policijskim agencijama. Jučer smo naišli na suradnju s MUP-om RS, a isto tako i s FUP-om, SIPA-om i Graničnom policijom. Ovaj problem ukoliko ne bude suradnje neće biti riješen. On ne može biti riješen parcijalno na ovakav način", kazao je Halilović.

Naglasio je da je došlo do povećanja broja napada na policijske službenike u SŽ, a posebno napada uz upotrebu vatrenog oružja. Tako je 2016. bilo tri takva napada, jednako kao i u 2017., dok je 2018., zaključno s jučerašnjim napadom bilo četiri.

"Pretposljednji slučaj se također dogodio na području Općine Novi Grad gdje je jedna patrola napadnuta vatrenim oružjem. Osobe su se uputile na području RS, tamo je pronađeno vozilo, ali nije bilo drugih rezutlata. Tužiteljstvo SŽ nakon jučerašnjeg događaja formiralo je tužiteljski tim, uključene su sve policijske agencije, obradili smo više osoba. U tijeku su pretresi na području Pala i Istočnog Sarajevao na šest lokacija. Angažirani su pripadnici MUP-a RS i SIPA-e, a MUP SŽ je pripravnost podigao na najvišu razinu. Nastojimo doći do podataka o osobama i izvršiteljima", rekao je Halilović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok