• Short title article: Prognoza vremena

Jutros je sunčanije na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima. U ostatku zemlje je pretežito oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica i Bugojno -2; Bijeljina 0; Doboj, Široki Brijeg i Zenica 1; Drvar, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo i Tuzla 2; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Stolac 3; Bihać i Mostar 4; Trebinje 5; Neum 9°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana prolazna slaba kiša s juga će preći preko većeg dijela zemlje. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Pretežito oblačno u drugom dijelu dana. Malo kiše može pasti u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak 24. veljače, pretežito oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večeri povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18 °C. 

U subotu 25. veljače, pretežito oblačno vrijeme s kišom. Prije podne padaline se moguće ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a poslije podne ili tijekom noći u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuje prelazak kiše u snijeg. Vjetar umjeren do pojačan, sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tijekom noći u Bosni vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 14, a dnevna od 12 do 19 °C. 

U nedjelju 26. veljače, oblačno vrijeme sa padalinama. U jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Bosne je moguća kiša, koja će postupno preći u snijeg. U ostatku Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša. U većem dijelu zemlje obilnije padaline. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do jak jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na istoku i jugoistoku Bosne do 8, a u Hercegovini od 10 do 14 °C. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 11 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok