Pojavljivanje Željka Komšića na subotnjoj promociji dipomanata, magistranata i doktoranata Univerziteta u Sarajevu,  ne samo da je politički upitno, nego predstavlja i vrhunac političkog nemorala.

Otvoreno je pitanje: u kom svojstvu je nazočio promociji i u čije ime je na njoj govorio, odnosno da li je zloupotrijebio funkciju koju obnaša i narušio smisao same svečanosti?

Sasvim sigurno, Protokolom Predsjedništva BiH nije obuhvaćeno pojavljivanje na skupovima poput onog koji je održan u subotu u Olimpijskoj dvorani ZETRA. Ako slučajno i jeste, onda postavljamo pitanje Željku Komšiću: zašto se  ne pojavljuje na sličnim manifestacijama u Zenici, Banja Luci, Bihaću, Istočnom Sarajevu i drugim univerzitetskim gradovima Bosne i Hercegovine?

Govor Željka Komšića kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zapravo je bio promocija njegove ličnosti u funkciji predsjednika Demokratske fronte! KO SDP smatra da se radi o teškoj povredi i zloupotrebi ugleda Predsjedništva BiH kao državnog organa, koji je ovdje iskorišten za potrebe promocije jedne politički i organizacijski nedovršene stranke.

Željko Komšić se, tek  poslije sedam godina provedenih u Predsjedništvu BiH, sada po prvi put sjetio mladih ljudi, udvarajući im se sintagmom “baklje BiH“. Svi građani Bosne i Hercegovine su svjedoci da Komšić, kao član Predsjedništva BiH, do sada nije obezbijedio niti jednu stipendiju, niti jedan bilateralni sporazum, niti jednu konekciju, niti bilo šta što tim “bakljama BiH“ može pomoći u obrazovanju i sticanju znanja, kako bi bolje i jače svijetlile. Sa funkcije koju obnaša, Komšić mladima nije ponudio ništa izuzev praznih floskula, kojima  želi pridobiti glasače na sljedećim izborima. Vrlo jeftino i vrlo nemoralno!

SDP BiH

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH