• Short title article: Kakvo nas vrijeme očekuje?

U BiH stiže velika promjena vremena - kiša, zahlađenje, snijeg.

Danas će biti pretežito oblačno. U jutarnjim satima kiša će biti u većem dijelu naše zemlje, a u ostatku dana lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne, sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

U subotu će biti umjereno do pretežito oblačno. Tijekom dana mogući su slabi lokalni pljuskovi. U večernjim satima slaba kiša u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelomično središnjim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

U nedjelju će biti oblačno s kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planina bit će slab snijeg. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 13 do 19 °C, priopćeno je iz FHMZ-a.

Prema srednjoročnoj prognozi, promjena praćena pogoršanjem vremena očekuje se od 14. do 19. travnja, a ogleda se u čestim oborinama praćenim jakim vjetrom.

Stabilizacija vremena od 20. travnja. Od 10. do 21. travnja vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovo vrijeme. Tijekom jutra na planinama temperature zraka kretat će se od 1 do 6 °C, na nižim nadmorskim visinama Bosne od 3 do 7, dok će u Hercegovini biti od 4 do 9 °C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni bit će od 12 do 16 stupnjeva. Natprosječne temperature prognoziraju se od 22. travnja, na jugu bit će do 25 stupnjeva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok