• Short title article: Sarajevo

Proteklih dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje policija je zabilježila najmanje tri nasilnička napada na starije osobe koje su tom prilikom i opljačkane.

Jedna osoba je preminula uslijed teških tjelesnih ozljeda.

Kako Klix.ba doznaje, trojica osumnjičenih za razbojništva su uhićena u subotu. Napadi su, kako se neslužbeno doznaje, izvršeni u prolazima zgrada i pothodniku.

Osumnjičeni su A.Č. (15), N.Č. (14) i M.Č. (17).

Sve je počelo u srijedu 15. lipnja kada je napadnuta jedna osoba. Ozlijeđeni je prevezen na ukazivanje pomoći, ali je idući dan preminuo u bolnici uslijed zadobivenih ozljeda..

U petak su se dogodila nova dva napada, također na Alipašinom Polju, a obje žrtve su bile starije osobe koje su zadobili teške tjelesne ozljede.

Policijskom istragom i intervencijom osumnjičeni su locirani i uhićeni. Oni su tijekom kriminalističke obrade priznali djela koja im se stavljaju na teret, od srijede i petka.

Prema prvim informacijama Tužiteljstvo SŽ je za tri maloljetne osobe predložilo sucu za maloljetnike određivanje pritvora. Oni se sumnjiče za tri događaja, a terete se za drsku krađu, pokušaj razbojništva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom i tešku tjelesnu ozljede.

Sada je na potezu sud koji bi morao efikasno reagirati i trojicu nasilnika adekvatno sankcionirati kako bi građanima vratili barem malo osjećaja sigurnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok