• Short title article: Bit će svega

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za narednih 15 dana, za period do 10. srpnja  ove godine.

Kako navode, promjenljive vremenske prilike prognoziraju se i tijekom narednih petnaest dana.

Početak tjedna  obilježit će stabilno vrijeme uz umjerenu naoblaku. Promjena uzrokovana frontalnim sistemom, koji se približava sa sjeverozapada i donosi nestabilnost atmosfere, očekuje se u utorak tijekom večernjih sati, a zadržat će se i tijekom srijede. Uz padavine prognozira se i znatan pad temperatura zraka.

Od četvrtka 29. lipnja  do nedjelje 2. srpnja  prognozira se stabilno i sunčano vrijeme širom zemlje.

Od 3. srpnja  do kraja prognoznog perioda, na području Hercegovine i dalje će prevladavati stabilno i sunčano, dok su u Bosni izgledni povremeni i slabi lokalni pljuskova.

Narednih pet dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Na planinama i visoravnima Bosne, očekivane temperature zraka bit će u rasponu od 7 do 12 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16 °C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 °C.

Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 22 do 27, na jugu zemlje do 31 °C. Od 1. srpnja  izgledan je blagi porast vrijednosti temperatura zraka. Tijekom jutra u Bosni očekivane temperature kretat će se od 16 do 21, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33 °C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok