• Short title article: Crazy Edo

Ljetovanje u Hrvatskoj je postalo nemoguće za brojne građane. Cijene su podivljale, a samo za smještaj će se izdvajati 30 posto više novca.

- Cijene su u odnosu na prošlu godinu više za 15 posto, a lani su u odnosu na godinu prije već bile podignute za 15 posto. Dakle, oko 30 posto sveukupno. Cijene su najviše zbog struje, različitih nameta, ali ekonomskog održavanja apartmana – kažu vlasnici apartmana.

Skoro pa sva putovanja su skuplja. Destinacije koje bh. građani najčešće biraju za proljetna putovanja su skuplja 20 posto više nego prošle godine. 

Međutim, Bosanac pod imenom Crazy Edo u video klipu objasnio je kako izgleda putovanje na ljetovanje u Hrvatskoj. Navodi Avaz.

- Kreneš za Hrvatsku, prvo te j**u na granici, ali dobro. Pa dok uđeš, pa dok dođeš, pa te j**u za smještaj, pa te j**u za hranu i tako dalje. Skupa do bola. Lijepa Crna Gora i naša Turska.

Odeš iskupaš se, jeftino i po najpovoljnijim cijenama. Jedi, pij koliko hoćeš sve u jednoj cijeni. Dok već u Hrvatskoj za 2.000 eura šta možete dobiti. 9 dana samo smještaja. A gdje je hrana? Nema… U Turskoj dobijete i hranu i kupanje i avionsku hranu, sve za 2.000 eura. Jedi pij koliko ti je volja - izjavio je Edo.

Također, prokomentarisao je i snimak iz hrvatskih medija u kojima se žale na turiste i njihovo ponašanje.

- Ovako vam i treba kada ste zaslužili, dok ste Bosance i Hercegovce nazivali paštetom i paradajzom. E neka vam sad vaših Engleza - rekao je Crazy Edo dok uživa u moru u Turskoj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok